JM School Tools - шаблон joomla Авто

Opštinsko takmičenje iz geografije

Na opštinskom takmičenju iz geografije koje je održano u Kulpinu 06.03.2011.godine ukupno je učestvovalo 20 takmičara. Potreban broj bodova za dalji tok takmičenja je bio 80.

Naši učenici su postigli sledeće rezultate

7. razred

Prezime i ime Rang
Jelačic Tanja I
Bošnjak Petar II

 

8. razred

Prezime i ime Rang
Čabrilo Tijana V
Botić Miloš VI

Pored toga što su osvojili I mesto sa 68 bodova i II mesto sa 66 Jeličić Tanja i Bošnjak Petar se nisu plasirali na zonsko takmičenje zbog nedovoljnog broja bodova. Učenici iz 8. razreda

Čabrilo Tijana i Botić Miloš su osvojili po 80 bodova sto im je bilo dovoljno da se plasiraju na takmičenje koje će se održati 10.04.2011.

03.03.2011. Okružno takmičenje u odbojci

 U ponedeljak 28.02.2011. godine u Novom Sadu je organizovano okružno takmičenje u odbojci. Na takmičenju je učestvovalo osam prvoplasiranih ekipa iz Bačkih opstina. Ekipe su bile podeljene u dve grupe i pobednici grupa su se plasirali na medjuokružno takmičenje.

Prvu utakmicu u grupi smo igrali protiv OS Danilo Zelenović iz Siriga. Utakmica je bila neizvesna do samog kraja. U prvom setu smo stekli u samom startu prednost koju smo očuvali do samog kraja pa je konačni rezultat seta bio 25-22 za naše momke. U drugom setu su protivnici imali prednost do samog kraja. Kod poslednjeg tajm auta rezultat je bio 20-24 za Sirižane. Nakon toga je usledila serija naših poena pa smo na kraju zasluženo pobedili sa 27-25 i konačnih 2-0 u setovima.

Našu ekipu su sačinjavali:

Active Image

Učenici: Djukić Marko, Ilić Miroslav, Jelačić Vukašin, Kajtez Marko, Kurtek Dušan, Lakić Dušan, Landup Dejan, Marjanović Sergej, Preradović Stanko, Stupar Zoran. Profesor: Grbić Marko.

Drugu utakmicu su odigrale pobedničke ekipe iz svake grupe. Mi smo za protivnika dobili ekipu OŠ Miroslav Antić iz Futoga. S obzirom da su momci iz Futoga dosta krupniji od naših, a i gotovo svi treniraju u istom odbojkaškom klubu, naši momci su se “uplašili” u prvom setu tako da smo ga izgubili sa 7-25. Nakon prvog seta uspeli smo da se konsolidujemo tako da smo u drugom bili sasvim dostojan protivnik koji je čak u par navrata i vodio. Krajnji rezultat drugog seta je 25-23 za Futožane.

Izgubljenom utakmicom u drugom krugu naši momci se nisu plasirali na medjuokružno takmičenje, ali smo kući otišli zadovoljni pruženim partijama i sa podeljenim trećim mestom.

 

23.12.2010. Prezentacija "Kako zaštititi decu na Internetu" i "Klikni bezbedno"

Active Image   Active Image Active Image

23.12.2010. Poslednjeg dana prvog polugodišta, pre polaska svojim kućama na zasluženi odmor, nastavnik informatike Siniša Stanivuk, u saradnji sa školskim pedagogom Darinkom Milanović i učenikom osmog razreda Dušanom Kurtekom prikazali su interesantnu prezentaciju na temu zaštite dece na Internetu i Facebooku.

Učenici su upoznati i sa sajtom “Klikni bezbedno”, na kojem mogu preko informacija u tekstovima, kvizu i zanimljivoj igrici, da steknu potrebna saznanja o tome kako da se zaštite na Internetu.

Kao vid zaštite na Facebooku roditelji mogu preko linka, koji se nalazi ispod ovog teksta da downloaduju Facebook Limiter, uz pomoć kojeg mogu da kontrolišu vreme provedeno na Facebooku:

http://www.cnti.info/mainportal/index.php?option=com_content&view=article&id=409:oprogramu&catid=182:facebook-limiter&Itemid=238

06.12.2010. Forum teatar

Forum teatar je oblik pozorisnog rada u kome publika ucestvuje i to ne samo predlozima i komentarima, vec i ulaskom u scenu menjajuci tok predstave. Publici se pruza prilika da promeni predstavu ali i da predstava promeni njih., otvarajuci im mogucnost da sagledaju jedno ili vise mogucih ishoda jedne konfliktne situacije. Predstava ima za cilj da ukaze na probleme, a sa druge strane da otvori prostor za dijalog i trazenje konstruktivnih resenja. Nasa skola u okviru projekta „Skola bez nasilja“ radi forum teatar, Ucenici petog razreda su prikazali scenu nasilja koju su primetili u nasoj skoli (maltretiranje mladjih ucenika od strane starijih), Borbu protiv nasilja promovisu tako sto nastupaju. Nastupali su na:

Nastavnickom vecu (cini nam se da su se nastavnici malo zbunili ali uspostavljen je dijalog i nadjena su neka resenja).

Na cosu ucenika 8b razreda (ucenici su se lepo snasli, ulazili su na scenu, postavljali pitanja)

Na cosu ucenika 7a razreda ( bilo je odlicno)

Do kraja polugodista petaci planiraju da posete sve razrede.

 Active Image Active Image Active Image Active Image Active Image

02.12.2010. Sunčana jesen života

 Active Image Active Image

 U saradnji sa Podmlatkom Crvenog krsta, naša škola peti put organizuje priredbu za bake i deke, pod nazivom Sunčana jesen života.Kulturno umetnički program izveli su učenici naše škole a uvodnu tačku je izvelo zabavište.Posle programa nastavljeno je druženje u holu škole. Uz čaj sumirani su utisci posle programa. Naši novinari su bili vredni pa su par baka pitali za mišlenje. Zajedničko je to da svi podržavaju ovu manifestaciju i već je doživljavaju kao tradiciju u našoj školi.

 12.11.2010. Školski orkestar

Active Image Active ImageActive Image

U našoj školi   već dve godine radi orkestar "Blok flautica". Članovi orkestra bili su učenici V raz.(ovogodišnji VII)

Svoj prvi nastup imali su na proslavi dana škole u maju 2009.god., izvodjenjem troglasne kompozicije “Menuet” – H. Persla, “Uspavanke”- Johanesa Bramsa i španske pesme “Besame mucho” uz klavirsku pratnju.

Oktobra 2009.god., nastupali smo kao gosti na danu škole u Žablju. sa izvodjenjem ruske pesme Breza za glas, flautice i klavir

Februara 2010.god. na svečanosti povodom potpisivanja memoranduma. za projekat: škola bez nasilja.

U maju 2010.god., nastupili smo na proslavi dana škole. sa sledecim kompozicijama: Serenada uz pratnju klavira, Ave Maria, Ljubavna tema iz filma Kum i pratnja pesmi "Gusta mi magla padnala".

Ove školske godine nastavljamo sa radom orkestra blok flautica, kojem se priključuju učenici VI razreda. Da bi obogatili zvuk orkestra blok flautica, pridružuje se orkestar metalofona učenika V razreda. koji sa ljubavlju prenose melodije odsvirane na svojim instrumentima.

28.10.2010.Poseta gimnaziji

Povodom dečije nedelje, učenici osmih razreda posetili su gimnaziju “Jan Kolar” u Bačkom Petrovcu. Dočekala ih je profesorica muzičke kulture koja ih je sa ljubaznošću provela kroz kabinete ove ustanove. Učenici su bili oduševljeni izgledom škole a pogotovo domom za učenike koji odiše pravom kućnom atmosferom.

Okružno takmičenje u košarci

U petak 26.10.2010. godine u Novom Sadu je organizovano okružno takmičenje u košarci. Na takmičenju su učestvovale prvoplasirane ekipa iz Bačkih opština, koje su bile podeljene u dve grupe po četiri ekipe.

Nasu prvu utakmicu u grupi smo odigrali protiv OŠ I Vojvodjanska brigada koja je ujedno bila i domaćin takmičenja. Naši momci su dali sve od sebe ali je novosadska ekipa bila ipak nadmocnija i slavila krajnjim rezultatom 22:16.

Našu ekipu su sačinjavali:

 Active Image   Active Image

Učenici:Beronja Marko,Bokić Stefan, Grnja Vladimir, Jelačić Vukašin, Kajtez Marko, Kurtek Dušan, Lakić Goran, Landup Dejan, Marjanović Sergej, Petrović Nemanja, Preradović Stanko, Stupar Zoran, Srdić Stefan, Tica Zdravko. Profesor: Grbić Marko.

Nakon ove utakmice eliminisani smo iz daljeg toka takmičenja.

1. oktobar “Dan starih lica”

1991. godine Ujedinjene nacije su proglasile 1. Oktobar za Medjunarodni dan starih lica.Taj dan je , kao i svake godine, obeležen i u našoj skoli. Predstavnici Podmlatka CK su tom prilikom posetili najstarije sugradjane ispred Opštinske i Mesne organizacije CK odneli im prigodne poklone.

 Active Image

U poseti su bile učenice četvrtog razreda Maja Micić, Mira Arizanović i Maša Babin Lacić sa školskim pedagogom Darinkom Milanović –predsednicom Mesne organizacije CK Maglić.

Svim našim bakama i dekama kao i svim našim starijim sugradjanima želimo dobro zdravlje, sreću i da nam dugo požive.

01.10.10. Produženi boravak u poseti Bačkom Petrovcu

U okviru Nedelje deteta učenici koji pohadjaju produženi boravak su u petak 1.10.2010. bili u Bačkom Petrovcu, zajedno sa učiteljicama Marjenom Spremo i Radmilom Kajtez, pedagogicom Darinkom Milanović i direktorom škole Radoslavom Bogdanovićem.

U Slovačkom pozorištu smo najpre posetili izložbu lutaka poznate lutkarke iz Slovačke Jane Pogorelove–Dušanove. Deca su se oduševila lutkama i marionetama koje u rukama umetnika ožive i na najbolji nacin ispričaju razne priče. Deci su se najviše dopale lutke u obliku životinja sa kojima su se rado fotografisala.

klikni na sliku           klikni na sliku           klikni na sliku       klikni na sliku          

 Active Image Active Image  Active Image Active Image

U pratnji vodiča deca su zatim posetila najstariju kuću u Bačkom Petrovcu sagradjenu 1799. godine. Ova kuća je poluzemunica a sagradjena od zemlje a pokrivena trskom. Podovi su od nabijene zemlje a sačuvan je i autentičan raspored soba-prednja soba s ulične strane, kuhinja i zadnja soba.

Ljubazne predstavnice Turističkog saveza Bačkog Petrovca su zatim povele decu u galeriju Ahoj gde su za njih organizovale radionice i zabavne igre. Deca su pravila medaljone od gline, tkali su na malim razbojima, oblačlii su se u narodne nošnje, pravili cvetove od kukurzovine i krunili kukuruz.

Mini busom smo se vratili u školu oko 16,00 časova umorni i puni utisaka.

26.09.2010. 22. Evropski dan jezika

Savet Evrope je 2001. godine proglasio 26. septembar za Evropski dan jezika, sa ciljem da se svake godine, bar na taj dan, više pažnje posveti značaju učenja stranih jezika, čime bi se ljudi sirom Evrope ohrabrivali da uče strane jezike i da se upoznaju sa bogatom jezičkom i kulturnom raznolikošću Evrope, koje moraju biti čcuvane i negovane. Time bi se ostvario cilj – poboljšanje komunikacije i razumevanja medju evropskim narodima.

 Active Image

U našoj školi se, kao i svake godine, obeležila ova menifestacija kratkim programom na velikom odmoru u holu škole. Profesor srpskog jezika Milan Bokić je prisutnim učenicima i nastavnicima govorio o broju i rasprostranjenosti pojedinih jezika u svetu a zatim su učenici šestog razreda pokazali šta su naučili na časovima ruskog jezika. Takodje je ovim povodom je u holu škole upriličena mala izložba o svetskim jezicima.

Idealno bi bilo kada bi svaki čovek uz svoj materinji jezik poznavao barem još dva strana jezika. Jedan od njih bi trebalo da bude engleski jezik, koji je danas gotovo neophodan u svakodnevnoj komunikaciji i zato ga u našoj školi izučavaju svi učenici od prvog do osmog razreda . Od petog razreda se kao izborni predmet učenicima nudi ruski i nemački jezik, pa se u  petom razredu uči se ruski i nemački jezik, u šestom i sedmom samo ruski jezik a u osmom takodje ruski i nemački jezik.

Svi smo se složili da je učenje stranih jezika koliko školska obaveza, toliko i potreba, a još je stara latinska poslovica “Koliko jezika govoriš, toliko ljudi vrediš” jasno govorila o važnosti poznavanja stranih jezika.

26.09.2010. 22.  Petrovački maraton

U nedelju 26.09.2010. godine održan je 22. Petrovački maraton. Na maratonu su pored učenika sve četri osnovne škole i gimnazije učestvovali i takmičari iz drugih mesta Vojvodine, sto je ukupno činilo oko XXX ljudi. Takmičenje je obavljeno u nekoliko uzrasnih kategorija sa različitim dužinama deonica, tako da su najkraću trku od 100m  trčala deca iz zabavišta, dok su oni najhrabriji isli na 10km. Start je bio zakazan za 10h. Vremenske prilike na samom pocetku maratona nisu išle na ruku trkačima, jer je neprestano sipila kiša.

Ucenici 5. i 6. razreda koji su trčali na 2km su trku počinjali na otvorenim sportskim terenima, dok su stariji 7. i 8. razredi kretali od spomenika na svoju 4km dugu turu. Tokom maratona sunce se promililo kroz oblake tako da je trčanje učinilo mnogo ugodnijim. Nasi ucenici su dobro podneli trku sto pokazuje i podatak da se medju prvih 20 ucenika u obe uzrasne kategorije naslo cak XXX ucenika. Najbolji plasman su postigli Jovana Micić i Miroslav Ilić koji su u kategoriji 7.-8. razreda osvojili 3. mesto.

16.09.2010. Kako bezbedno do škole

Active Image

09.09.2010. godine u U organizaciji Opštinske organizacije CK Bački Petrovac, je kao i obično na početku školske godine, za prvake organizovan čas posvećen bezbednosti saobraćaja.

Predstavnici MUP-a iz Bačkog Petrovca su objasnili prvacima kako treba da se ponašaju na putu od škole do kuće. Učenicima su saobraćajna pravila bila manje više špoznata, ali kako su sami priznali, ne pridržavaju ih se baš uvek. Posle zvaničnog dela, usledilo je fotografisanje za uspomenu, kao i upoznavanje sa opremom policajca, sto je bilo naročito interesantno dečacima, mada ni devojčice nisu bile ravnodušne na kapu i lisice.

Crveni krst je prvacima pripremio rasporede časova sa saobraćajnim znacima da ih svakodnevno podseća na važnost poštovanja pravila u saobraćaju.

 15.09.2010.  Poseta prvaka predsedniku saveta MZ Maglić

U okviru Dečije nedelje, učenici naše škole imali su bogati program. Već par godina je praksa da prvake primi predsednik Saveta Mesne zajednice Maglić i tom prilikom se upozna sa njima. Ove godine poseta je realizovana 15.09.2010. godine .

 Active Image Active Image Active Image

U Prostorijama Mesne zajednice prvake je dočekao Dr. Rajko Perić sa svojim saradnicima. Zatim je usledio kratak razgovor i razmena pokolona. Prvacima je predsednik pripremio sveske , olovke i slatkiše a oni su njemu uručili rad učenika naše škole. U spontanom razgovoru uz sok i čips, prvaci su obećali da će biti dobri učenici i da će čuvati red na ulicama našeg Maglića.

02.07.2010. Poseta Slovačkoj

U periodu od 02.–04.07.2010. predstavnici naše škole (9 nastavnika i 26 ucenika) su boravili u Slovačkoj republici.

Domaćini su nas dočekali hlebom i solju ispred doma kulture gde su u našu cast izveli kratak program. U prostoru Doma kulture mogli smo da pogledamo kratku prezentaciju o mestu u koje smo došli a zatim su domaćini preuzeli naše učenike i odveli ih da se smeste po kućama. U večernjim časovima su fudbalske ekipa dveju škola odirgale prijateljsku utakmicu.

    klikni na sliku           klikni na sliku           klikni na sliku          klikni na sliku        

 Active Image Active Image Active Image Active Image Active Image Active Image Active Image

U subotu su nam domaćini priredili bogati program. Najpre smo bili na njihovom tradicionalnom vašaru gde su tokom cčtavog prepodneva na bini nastupala deca iz mesta i kroz pesmu, igru i glumu prikazivala sta su naučila na raznim aktivnostima. Na ovom programu nastupila je i naša ženska pevačka grupa.

Oko podneva smo imali obilazak njihove škole. Škola radi u dve zgrade. Učenici prvog i drugog razreda nastavu pohadjaju u manjoj zradi koja je u prošlosti bila seoska kafana. Trenutno škola ima oko 450 učenika. Imali smo priliku da vidimo lepo opremljene učionice i kabinete. U dosta učionica imaju nov školski nameštaj i plazma TV prijemnike. Posle obilaska škole, domacini su upriličili zajednicki ručak.

Posle podne je bilo predvidjeno za obilazak Nitre. Zajedno smo obišli Nitriansku tvrdjavu, a zatim su domaćini preuzeli naše ucenike i sa njima proveli ostatak večeri.

U nedelju oko 11,00 sati krenuli smo kući. Rastanak ispred doma kulture bio je veoma dug i dirljiv. Putovanje nazad je bilo zabavno i interesantno.

Zbog dugog zadržavanja na Madjarskoj granici u Maglić smo stigli dosta kasno. Dočekali su nas nestrpljivi roditelji željni da  čuju prve utiske.

Svi smo se vratili sa veoma lepim utiscima.